handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Вперше в Кіровограді громадські активісти розповіли, як прослідкувати, куди витрачаються бюджетні кошти

23 жовтня відбувся майстер-клас, на якому спеціалісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «ВМ ЛЖВ» розповіли про єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua, де кожен пересічний українець може зазирнути за ширму витрат бюджетних установ. Ким, скільки і на що витрачено – відповіді на ці питання скоро стануть доступними для всіх громадян.

 

Спеціалісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» пояснили і показали, як працює портал на прикладі КЗ «Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Присутні побачили абсолютно всі операції з бюджетними коштами, проведені цим закладом за жовтень місяць. Треба зазначити, що дізнатись можна про все: від зарплати до закупівель.

Нарешті всі охочі матимуть доступний інструмент контролю за використанням коштів будь-якої установи.

Тож, якщо вам цікаво: чи дійсно в установі відсутні бланки, чи треба платити за аналізи через відсутність певних медичних матеріалів, чи скільки витрачено на ремонт, який не відбувся – саме наші спеціалісти пояснять, як докопатися до істини.

Члени кіровоградського осередку «ВМ ЛЖВ» слідкуватимуть за тим, як витрачаються бюджетні кошти і готові навчити робити це всіх бажаючих. Найбільша увага приділятиметься галузі охорони здоров’я, адже це та сфера, яка турбує нас, як організацію і фактично торкається кожної людини.

                                              

Довідка:

15 вересня Міністерство фінансів презентувало єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua. Цей ресурс дає змогу отримати інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку. Веб-портал є новим дієвим механізмом контролю за використанням бюджетних коштів, яким може скористатися кожен.

Нині в Україні 76 500 установ та організацій, що функціонують за кошти державного бюджету. Веб-портал «E-Data» працює цілодобово та оновлюється щодня. Інформацію, отриману з нього, можна відфільтрувати за різними параметрами, сформувати в документ та завантажити (в т.ч. в форматі Excel). Такий документ навіть може бути використаний як доказова база в суді.