handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Здоров’я людей має зайняти пріоритетне місце в державі. 36% регіональних медичних тендерів у 2015 провалені

   

   Здоров’я людей має зайняти пріоритетне місце в державі. 36% регіональних медичних тендерів у 2015 провалені

  Більше третини усіх регіональних тендерів в галузі медицини не відбулись у 2014-му році. Відповідно, третина необхідних ліків та обладнання може не потрапити в лікарні    цього року.

Такими є результати моніторингу закупівель у сфері охорони здоров’я у Запорізькій, Волинській, Херсонській та Чернігівській областях, які були презентовані під час прес-конференції «Провалені медичні тендери в регіонах – загроза життю тисяч українців», що відбулась 27 січня в інформаційному агентстві УНІАН.

Відповідно до результатів дослідження, найгірша ситуація у сфері медичних закупівель у 2014 році склалася у Херсонській області. Там не відбулось 48% усіх закупівель.

Поганою залишається ситуація і у інших областях. Зокрема, у Запорізькій області провалено 38% закупівель, у Чернігівській – 31%, у Волинській – 27 %.

«Провалення закупівель в регіонах у той час, коли і так багато програм недофінансовані – це злочин проти хворих людей. Так, наприклад, цього року програма по закупівлі препаратів для хворих на СНІД недофінансована на 70%, замість 747 млн. виділили 218 млн.Коли і ці гроші через «переділ» ринків між фармацевтичною мафією не використовуються, за це потрібно притягати до відповідальності тих, хто винен в провалі закупівель та людських смертях».

Найкритичнішими причинами того, що закупівлі не відбулись, являється подання менше 2-ох пропозицій на тендер та порушення законодавства. Бізнес через недовіру владі, недостатнє фінансування від держави, вмотивовано ускладненого процесу подання тендерної пропозиції, не подається на тендери із закупівель ліків.

Вихід із ситуації учасники прес-конференції бачать наступним:

· Корупція зростає в Україні через безнаказанність «попередників» - потрібно притягти до відповідальності корупціонерів усіх ланок – від міністерського крісла до середньостатистичного чиновника.

· Погасити борги (з 2010 року), почавши вести переговори з бізнесом та розробивши шляхи для вирішення проблеми.

· Впорядкувати систему закупівель – зробити відкритою, збільшити конкурентоспроможність через допуск міжнародних компаній до тендерів.

Пацієнтські організації здійснюють постійний громадський контроль за процесом закупівельного циклу задля унеможливлення корупційних схем. Уже завдяки громадській активності вдалось відмінити підтримку корупційного законопроекту №1551 щодо удосконалення системи державних закупівель та електронних закупівель.

«Уряд просто зобов’язаний переглянути розмір бюджетного фінансування сфери охорони здоров’я, – підсумував Гліб Канєвський. – Ліки потрібні були ще «на вчора». Темою №1 є АТО, але хочемо підкреслити, що люди помирають не лише на війні, а й від рук чиновників». Тому заходи із забезпечення населення медичними препаратами мають бути вжиті негайно. Ми вже передали усі необхідні дані до Міністерства охорони здоров’я. Від швидкості реакції бюрократів тепер залежить здоров’я та життя українських громадян. Здоров’я людей має зайняти пріоритетне місце в державі.

Джерело: http://network.org.ua