handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

У Кропивницькому презентували кампанію #ЗнімайРожевіОкуляри

Близько двох тисяч пацієнтів щодня страждають від нестерпного болю. Це при тому, що місцева влада витрачає майже півмільйона гривень на закупівлю знеболюючих препаратів. Чому сотні тисяч гривень виділених на безкоштовне знеболення та сотні лікарів, які мають право виписувати рецепти на безкоштовні препарати, не можуть забезпечити всіх пацієнтів Кіровоградської області адекватним знеболенням? Про це спілкувалися сьогодні, 5 липня, під час презентації інформаційної кампанії «Кіровоградщина #ЗнімайРожевіОкуляри: виправдання не допомагають – біль залишається!».

- Приблизно двоє із трьох пацієнтів, страждаючих від хронічного больового синдрому – так і не отримують адекватного та доступного знеболення. Досить виправдовуватись, адже виправдання не допомагають і біль залишається, - зауважив представник КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Володимир Бочаров-Туз, презентуючи ситуацію із доступністю знеболюючих для пацієнтів Кіровоградської області.

Як пройшли болючий шлях зі своїми паліативними родичами, публічно розповіли жителі міста Кропивницький. «Мовчати не можна! Люди страждають. Полегшіть біль…», - закликали містяни, які не так давно зіткнулися із цими випробуваннями.

Змінити ситуацію можливо, переконані в Кіровоградському відділенні ЛЖВ. Тому, власне, і підготували рекомендації місцевим можновладцям, які озвучили під час кампанії «Кіровоградщина #ЗнімайРожевіОкуляри:

1. Забезпечити щорічний розрахунок потреби у препаратах морфіну відповідно до положень наказу МОЗ України від 07.08.2015 “Про деякі питання придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я” № 494.

 2. Забезпечити  доступ до адекватного  лікування  больового синдрому у паліативних пацієнтів у стаціонарних та амбулаторних умовах з використанням препаратів, закуплених за кошти місцевих бюджетів (в обсягах відповідно  до розрахованих потреб).

3. Розширити аптечну мережу закладів, які мають відповідні дозволи  на обіг  наркотичних  та психотропних препаратів.

 4. Розширити мережі спеціалізованих відділень (хоспісів), запровадити служби паліативної допомоги вдома (виїзні мультидисциплінарні бригади), створення денних стаціонарів,  у тому числі і недержавних, з умовами для забезпечення адекватного знеболення палативних пацієнтів.

5. Забезпечити раціональне та ефективне використання бюджетних коштів у закупівлях медичних препаратів для знеболення паліативних пацієнтів  закладами охорони здоров’я області.

6. Забезпечити системне проведення навчальних семінарів для медичних та соціальних  працівників  Кіровоградської області  щодо надання паліативної допомоги та здійснення догляду (знеболення, лікування, медична, соціальна допомога,  догляд).

Додатково: кампанію реалізовує програмна ініціатива «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» у партнерстві з КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», ГО «Інститут правових досліджень та стратегій», МБФ «Соборність», БФ допомоги невиліковно хворим «Мати Тереза», ГО «Клуб «Шанс», ГО «Інститут соціального розвитку», ГО «Українські правові ініціативи», БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».