handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Чи задоволені жителі Кіровоградської області наданням адміністративних послуг та субсидій?

Саме це питання в нашому регіоні дослідили аналітики Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації мережі ЛЖВ, які і стали офіційними виконавцями проекту Європейської комісії «Удосконалення адміністративних послуг медичної та соціальної сфери».  Результати роботи експерти презентували  під час зустрічі  з представниками установ, які брали участь у дослідженні.

- У загальному фокусі громадського моніторингу було зосереджено увагу на досліджені шести установ- центрів надання адміністративних послуг та управлінь соціального захисту населення міст Кіровограда та  Олександрії, а також Кіровоградського району. Цим дослідженням організація почала займатися у вересні, а в грудні ми вже можемо говорити про результати, - відзначив керівник проекту Олександр Александров. - Дослідження дозволило оцінити наскільки споживачі задоволені послугами в цілому, визначити доступність і зручність Центрів надання адмінпослуг та управлінь соцзахисту населення, з'ясувати думку клієнтів про процес і результати наданих послуг, а також дослідити наскільки реально отримати послуги дистанційно.

Було створено регіональні робочі групи з опрацювання рекомендацій оцінки, в які увійшли представники громадськості та місцевих органів влади. Результати дослідження показали, що Центри надання адміністративних послуг отримали вищу оцінку, ніж управління соціального захисту населення.

У свою чергу, експерти вказали і на шляхи покращення роботи даних установ – створення окремого сайту спеціалізованого під Центри надання адмінпослуг та управлінь соціального захисту населення, запровадження електронної черги, обладнання місць необхідною технікою, удосконалення  графіків роботи, залучення психолога для запобігання професійного вигорання персоналу.

- Актуальним є впровадження практики залучення громадських організацій для надання соціальних послуг за рахунок різних форм делегування повноважень органами місцевого самоврядування, зокрема, залучення грантових коштів на розвиток заходів, - відзначив експерт проекту Володимир Бочаров-Туз.

У ЛЖВ планують в подальшому шукати ресурси для покращення послуг у центрі надання адміністративних послуг та управлінь соціального захисту населення, в тому числі залучати донорів.

Довідка:До управління соціального захисту населення Кіровської районної у м. Кіровограді ради у 2014 році надійшло вісім тисяч заяв, а вже цього року 27 тисяч. Торік тут працювало 42 спеціалісти, а у 2015  році 37 спеціалістів, вільних вакансій було п’ять.