handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

«Здалося, що світ зупинився. У мене виявили туберкульоз», - хворий

Хворий на туберкульоз Олександр уже рік перебуває під соціальним супроводом благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». Він як ніхто, знає, як почати лікування, зупинитися і знову почати заради себе.

 Про хворобу Олександр дізнався у 48 років під час профілактичного огляду. Він із сім’єю проживає у селі, працював в одного господаря на бджільництві. Каже, що подобалася справа, якою займався.

 - Я працював на пасиці. Любив бути біля бджіл, слухати, як вони збирають мед, як гудуть у вулику. Ми виїздили на кочівлю в поля. Заробітну плату я отримував стабільно. Вдома город, господарство. Дружина завжди чекала, готувала смачні страви. Та одного разу, коли я проходив обстеження, здалося, що світ зупинився. У мене виявили туберкульоз. Я не знав, чи вилікуюся, занадто багато чув про цю хворобу негативного. Мене підтримала дружина. На роботі я нічого не сказав про туберкульоз, боявся, що в селі дізнаються. І потім почався мій довгий шлях лікування… Чи було страшно? По всякому було. Побічні реакції від протитуберкульозних препаратів мене перемагали. Я пропускав лікування і почав пити алкоголь. Це було страшно…, - згадує важкий період у своєму житті Олександр.

 Та тим не менш, чоловік повертався до лікування, адже хотів жити. В цей період його підтримала Анна Шевченко - соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що втілюється за підтримки Глобального фонду. Власне, вона і надає чоловіку моральну підтримку.

 - Олександру було важко в певний період. Він кілька разів сходив з дистанції. Та ми вмовили його взяти себе в руки і продовжити лікування. Він в один момент отямився, почав підробляти в людей, адже паличку Коха вже не виділяв. Навіть заробив грошей на телефон. Мріє повернутися у бджільництво, але ще боїться, раптом хтось дізнається в селі, що в нього туберкульозу. Каже так: «От почую в лікарні, що одужав. Тоді і повернуся до бджіл». Зараз він розуміє, що треба продовжити лікування, щоб перемогти хворобу, щоб бути здоровим, - каже Анна Шевченко.