handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

"Син не знає, що в нього ВІЛ. Батьки кажуть, що він приймає вітаміни"

Олександр та Мирослава майже одночасно дізналися, що ВІЛ-позитивні. У сімейному житті – майже п'ятнадцять років. Хто звернув із стежки любові не з’ясовували, найперше - подумали про дітей та їхнє майбутнє.

 - Тест на ВІЛ я робила дванадцять років тому у СНІД-центрі. Результату не дочекалася, адже ми тоді переїздили з-за кордон. Та згодом ми повернулися додому, в районний центр. У 2019 року моє здоров’я погіршилося – кашель і слабкість не давали зосередитися ні на роботі, ні на сім’ї. Я поїхала в лікарню на обстеження. Мені діагностували туберкульоз, який я потім лікувала в тубдиспансері, приймаючи жменями ліки. Під час лікування мені також діагностували ВІЛ-інфекцію. Коли з туберкульозом було майже завершено, мене перевели на амбулаторне лікування. Я знала, що вже не виділяю паличку Коха, тож безпечна. Додому летіла на крилах – скучила за дітьми, - розповідає Мирослава.

Власне, вдома вона розповіла чоловіку про свій ВІЛ-позитивний статус. Адже все частіше думала, чи немає в нього збою в імунній системі, чи здорові їхні діти.

- Ми поговорили спокійно, без сварок. Наступного дня поїхали в район тестуватися. У кабінеті «Довіра» рідні зробили експрес-тести. ВІЛ діагностували чоловіку і меншому сину, старший був здоровий, - продовжує жінка свою розповідь, додаючи, що в цей момент, вони потребували моральної підтримки.

- З Олександром і Мирославою ми познайомилися через кілька днів після того, як пройшов тестування чоловік. Розгублені, схвильовані, не знали, що робити далі. Олександр кілька днів не розмовляв із дружиною. У такі моменти важливо чути своїх клієнтів, прислухатися до їхніх тривог, а потім давати поради. Я проводила з цією сім’єю консультації, як прийняти ВІЛ-статус, як важливо бути підтримкою і опорою один в одного, що необхідно розпочати лікування АРТ-терапією, яка видається безкоштовно. Наголошувала, що вчасне діагностування ВІЛ-статусу та початок лікування гарантує довге і повноцінне життя. І вони мене почули. Олександр тоді сказав дружині: «Ми скільки років живемо разом, у нас діти, головне, щоб ми всі були живі-здорові», - розповідає Анна Мельниченко - соціальний консультант проекту «HealthLink» «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині», що втілює БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

Зараз всі троє приймають АРТ-терапію. Стан здоров’я Мирослави помітно покращився. У чоловіка і молодшого сина не було виражених симптомів, адже вони вчасно пройшли тестування і розпочали лікування.

- Син не знає, що в нього ВІЛ. Батьки кажуть, що він приймає вітаміни. Та хлопчик дорослішає і повинен знати, що це за ліки, як і коли їх правильно приймати, як бути безпечним. Тому зараз я починаю працювати з батьками по розкриттю ВІЛ-статусу дитині. Сподіваюся, що батьки прислухаються до моїх порад, адже вони дбають про майбутнє своїх дітей, - каже Анна Мельниченко.

Знати свій ВІЛ-статус важливо. Завітайте до свого сімейного лікаря та пройдіть обстеження на ВІЛ.