handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Чи можна поновити лікування у разі відмови від нього?

«Я перебував у колонії, й отримував препарати для лікування ВІЛ. Коли звільнився одразу не звернувся до лікаря, а потім і зовсім відклав лікування. У Центрі пробації я дізнався від соціального консультанта благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький», що можу поновити своє лікування. Також я вирішив звернутися до юриста тієї ж організації, щоб впевнитися, що лікарі не відмовлять і не будуть дивитися на мене вовком», - пояснив клієнт Віктор.

Консультує юрист проекту «100 % континуум послуг серед ув’язнених та засуджених на Кіровоградщині» Арсен Арутюнян, що впроваджується PATH:

«Статтею 284 Цивільного кодексу України передбачено, що кожна фізична особа має право на надання їй медичної допомоги. Повнолітня дієздатна фізична особа має право відмовитися від лікування.

Підстави для відмови від лікування пацієнта з боку лікаря встановлені в статті 34 Основ законодавства про охорону здоров’я. Так, за умови відсутності загрози життю хворого та здоров’ю населення  лікуючий лікар може відмовитися від подальшого медичного супроводу пацієнта, якщо сам хворий не виконує медичних приписів або правил внутрішнього розпорядку медичного закладу. При цьому лікар не нестиме відповідальності за здоров'я хворого. Також сімейний лікар, який вже має оптимальну кількість пацієнтів, може відмовити у підписанні декларації з пацієнтом.

З вищенаведеного випливає, що лікар не має права відмовити пацієнту у медичній допомозі, з тієї підстави, що хворий мав перерви у лікуванні. Це стосується як лікування ВІЛ, так й інших захворювань.

У зв’язку з цим клієнтові запропоновано звернутися до центру СНІДу для поновлення лікування. Наразі Віктор пройшов медичне обстеження та отримує необхідне лікування. Жодних відмов та нарікань з боку медичного персоналу не було».

У разі виявлення порушення прав ВІЛ-позитивних осіб та засуджених звертайтеся до БО «100 відсотків життя. Кропивницький» за адресою: м. Кропивницький, вул. Преображенська, 2 (Будинок побуту), офіс 610, тел.: (0522) 24-69-04.