handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Соціальна профілактика правопорушників: чи буде фінансування на 2020 рік?

Протягом 2019 року правопорушники, які перебувають на обліку у Центрі пробації, отримували комплексну соціальну, юридичну та психологічну допомогу від фахівців БО «100 відсотків життя. Кропивницький». Втілена модель підтримана була цьогоріч Міською радою міста Кропивницького, яка виділила на потребу 130 тис грн. На цьому наголосили сьогодні, 23 грудня, під час проведення прес-конференції представники благодійної організації.

- Загалом протягом 2019 року допомогу отримали 230 засуджених. Це консультування щодо різних проблем зі здоров’ям у випадку наявності інфекційних, соціально небезпечних або хронічних захворювань, шляхів їх попередження чи подолання, формування мотивації щодо проходження тестування на ВІЛ, туберкульоз та інші соціально-небезпечні захворювання, своєчасного та регулярного відвідання медичних закладів для здійснення диспансерного спостереження отримувачами послуг, які мають ризиковану поведінку або живуть в обставинах, що можуть підвищувати уразливість до інфікування. Також усі клієнти отримали індивідуальні профілактичні засоби. До того ж, були залучені психолог та юрист, які працювали індивідуально з клієнтами, виходячи з їхньої потреби. Така допомога показала, що вже зараз клієнти переосмислюють своє бачення вчинених злочинів, кажуть, що якби можна було, вони б їх не скоювали… Засуджені потребують подальшої ресоціалізації. Ми плануємо працювати і надалі в цьому напрямку, не залишаючи роботу на півдорозі. Проте питання в тому, чи підтримає цю ініціативу і надалі Міська рада, чи виділить необхідне фінансування у розмірі 130 тис грн, - зазначив виконавчий директор БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Костянтин Данильченко.

У рамках ефективності надання соціальних послух свою експертизу провів експерт БО «100 відсотків життя. Кропивницький» - юрист Арсен Арутунян.

- Ми дійшли висновку, що кожний дев’ятий засуджений з Кропивницького схильний до вчинення рецидивного злочину. Тому необхідно розширювати напрямки роботи влади та громади щодо запобігання вчиненню нових злочинів. У результаті проведеного дослідження ми сформували аналітичну записку та надали рекомендації міським органам публічної влади щодо втілення заходів з ресоціалізації колишніх засуджених та ув’язнених, - наголошує Арсен Арутюнян.

Про актуальність співпраці інспектора відділу пробації із соціальним консультантом благодійної організації наголосила під час прес-конференції старший інспектор Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області Людмила Присяжнюк.

Директор Кропивницького центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Олег Краснокутський підтримав актуальність фінансування діяльності благодійної організації для надання ними послуг соціальної профілактики правопорушникам за рахунок коштів з міського бюджету. Це питання буде винесено на чергову сесію Міської ради міста Кропивницького. Очікується, що фінансування послуги соціальної профілактики буде здійснюватися відповідно до програми соціальної підтримки, розвитку та становлення сімей, дітей та молоді м. Кропивницького на 2020 рік.

 

Аналітичну довідку підготовлено у рамках проєкту «Заради життя» (Serving Life), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН, що спрямований на впровадження соціального замовлення/контрактування на послуги особам із ВІЛ, ТБ, ВГС  та наркозалежністю в установах ДКВС України та органах пробації (Модуль 6).