handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

ВІЛ-позитивний: Я хочу жити, тому буду лікуватися

Матвій – колишній військовослужбовець. Півтора роки тому повернувся в райцентр. Два питання, які не давали спокою: як звикнути до мирного життя, як прийняти ВІЛ-статус і гепатит?...

Про обидва захворювання він дізнався з третього разу. Двічі приходив у лікарню здавати тести на ВІЛ і гепатит. Двічі не приходив за результатами.                                                                                                                  

«Я ходила до нього взимку у лікарню, де він лежав. Я вислухала все – як він кричав, як плакав. Він так кричав у палаті, що до нас заходила санітарка, думала, що він мене б’є. Йому треба було просто виговоритися. Він вже на той момент знав, що в нього ВІЛ і гепатит. У лікарню Матвій потрапив з опіками, тому не міг встати і піти, лежав. Мені два місяці знадобилося, щоб я вмовила його розпочати лікування ВІЛ-інфекції і гепатиту», - розповідає  Тетяна Безим’янна  - соціальний працівник проекту «HealthLink» «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що втілює благодійна організація «100 відсотків життя. Кропивницький».

Соціальний працівник каже, що після того, як Матвія виписали з лікарні, вона повезла його у Кіровоградський обласний СНІД-центр. Тут йому зробили ІФА, згодом поставили на диспансерний облік, призначили АРВ-терапію. Також жінка домовилася про безкоштовне лікування гепатиту.

«Моє життя змінилося. Я офіційно працюю. У мене є дружина. Я зрозумів необхідність лікування цих захворювань. Я достатньо в своєму житті бачив… Я хочу жити. А значить я буду лікуватися», - каже Матвій.