handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

ВІЛ-позитивний: «Туберкульоз тепер в минулому»

Дві хвороби, про які, навіть, не здогадувався, впали на Сергія, як сніг на голову. Тоді у нього на руках була паралізована дружина, за якою він самостійно доглядав, і ледь встигав працювати.

«Раптом я дізнався, що в мене ВІЛ. Руки опустилися. Я думав, що мені кінець. Перед очима одразу ті плакати, що були в моїй молодості в лікарні з написом «СНІД – це чума ХХ століття». Власне, на цьому мої знання про ВІЛ вичерпалися… Коли мені повідомили про діагноз, запропонували соціальний супровід від благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». Я не відмовився, бо потребував підтримки. Мені не було з ким поговорити, порадитися», - свою історію відкриває нам 52-річний Сергій з Кропивницького.

Під соціальний супровід ВІЛ-позитивного чоловіка взяла соціальний консультант Катерина Ігнатьєва. По стежці соціального супроводу провела його від «а» до «я», допоки стан чоловіка не врівноважився. Він почав приймати АРВ-терапію.  

«Все -  життя  налагодилося! Я зрозумів, що хвороба не смертельна, що можу жити. Втім, наступне медичне обстеження привело мене в шок, депресію… Я навіть зараз не знаю, як передати той стан, - Сергій робить паузу в розмові, даючи зрозуміти, що досі той період згадується важко, а потім додає, як вирок: – Мені діагностували туберкульоз».

Якби він залишився сам із хворобами, каже, не знає, чи вилікувався б. І взагалі, чи розпочав би те лікування. Протитуберкульозні препарати Сергію приносив Максим Горюнов - соціальний працівник проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» (за підтримки Глобального фонду), що реалізує ця ж благодійна організація, де він уже перебуває під соціальним супроводом.

«Препарати він пив щодня. Сергій за раз випивав спочатку 12 таблеток, потім - 9 таблеток. Ми часто спілкувалися, бо в нього були питання щодо побічних симптомів. Через два місяці його стан змінився. Він бачив, що лікування дає результати, він дуже хотів, щоб це все пройшло, як страшний сон. Я підбадьорював його, нагадував, що залишилося ще трохи і він завершить лікування», - розповідає соціальний працівник Максим Горюнов.

У серпні він почув довгоочікуваний результат. Через шість місяців соціально-психологічного супроводу Сергій здав аналізи і успішно закінчив лікування мультирезистентного туберкульозу.

«Я ніколи не вживав алкоголь чи наркотики. Але життя підготувало мені такі от випробування. Зараз я здоровий. Туберкульоз в минулому. Я приймаю АРВ-терапію, працюю в охоронній службі, доглядаю за дружиною. Здається, все вирівнялося. Дякую соціальним працівникам із благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький», які весь час були і є поряд, за їхню віру в мене і підтримку», - каже Сергій.