handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Проаналізували ситуацію із протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в окремих районах

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.
Про поточну ситуацію та заходи з виявлення цих небезпечних хвороб поінформували представники Добровеличківського, Компаніївського та Маловисківського районів.
В цілому, по Добровеличківському району епідемічна ситуація по туберкульозу залишається стабільною. Показник захворюваності тут є меншим, ніж в середньому по області, а питома вага деструктивних форм знизилася майже у 8 разів.
Серед негативних тенденцій – зниження рівня охоплення жителів району профілактичними флюорографічними оглядами. Окрім того, потребує уваги ситуація із охопленням дітей туберкуліновою діагностикою, оскільки її рівень тут залишається нижчим за середньообласний.
Рівень захворюваності і смертності внаслідок СНІДу у Добровеличківському районі залишаються вищими, ніж по області.
Позитивна динаміка спостерігається у Маловисківському районі, адже за останній час тут зріс рівень охоплення населення профілактичними оглядами, та збільшилась кількість дітей, охоплених туберкуліновою діагностикою. Як результат, зменшилася кількість летальних випадків внаслідок туберкульозу.
Нижчим, ніж по області тут залишається й рівень смертності від ВІЛ/СНІДу.
Також покращилася ситуація по туберкульозу і зафіксоване зниження рівня смертності від ВІЛ/СНІДу у Компаніївському районі.
Під час наради також було розглянуто низку інших питань, зокрема, про посилення та забезпечення сталості єдиної системи моніторингу та оцінки ефективності виконання програмних заходів з протидії ВІЛ-інфекції в області на 2017 рік, про затвердження оціночної кількості ключових груп ризику та ЛЖВ, та про доступ споживачів ін’єкційних наркотиків до лікування в програмах замісної терапії.
За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА