handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Програма ЗПТ у Кропивницькому потребує розширення та фінансування

У Кіровоградській області оціночна кількість споживачів ін’єкційних наркотиків становить 12 500 осіб. З них замісну підтримуючу терапію отримують близько 2,5%, а за рекомендаціями ВООЗ повинні отримувати 40%. Чи є можливості щодо фінансування послуг для ВІЛ-позитивних осіб та уразливих до ВІЛ груп населення? Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ/СНІДу Кіровоградської міської ради 24 листопада.

- У Кропивницькому оціночна кількість споживачів ін’єкційних наркотиків складає 4500 осіб. З чотирьох обласних сайтів ЗПТ у місті діє лише один – при Кіровоградському обласному наркодиспансері. Тут отримують замісну підтримуючу терапію 175 споживачів ін’єкційних наркотиків. Близько 90% цих пацієнтів – це жителі Кропивницького. Черга на сайт ЗПТ обласного наркодиспансеру становить 52 особи. Тобто це говорить про потребу у створені нових кабінетів ЗПТ у Кропивницькому та бюджетному фінансуванні цієї програми, - відзначила аналітик Кіровоградської обласної організації Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережі ЛЖВ» Аліна Логінова.

Ін’єкційний шлях передачі ВІЛ-інфекції на Кіровоградщині один з основних, кількість інфікування по якому постійно та стабільно зростає, наголосили фахівці організації.

Фінансування програми ЗПТ з державного чи місцевих бюджетів протягом 2013-2015 років не здійснювалося взагалі. Лише у грудні минулого року завдяки зусиллям нашої організації та співпраці департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації було виділено з місцевого бюджету кошти на препарати ЗПТ в розмірі 24 тисяч гривень. Тому є необхідність у бюджетному фінансуванні цих послуг з метою подолання епідемії ВІЛ/СНІДу на Кіровоградщині, враховуючи скорочення фінансування міжнародних донорів, які до цього часу здійснювали його майже на 100%. Як результат, аналітики організації домовилися про співпрацю в даному напрямку з управлінням охорони здоров’я Кіровоградської міської ради, адже медична реформа та процеси децентралізації зосереджуватимуть основну частину коштів в бюджеті міста. Є великі сподівання на розвиток та поглиблення співпраці в цьому напрямку, оскільки Кропивницький займає третє місце серед територій Кіровоградської області, найбільш уражених епідемією ВІЛ/СНІДу.