handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Як налаштувати дитину на тривале лікування?

Як налаштувати дитину на тривале лікування?  Консультує психолог проекту "100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині" (що підтримано Глобальним фондом) Ольга Котенко:
" Дуже важливим моментом є вік дитини, але надзвичайно важливу роль у цьому питанні відіграють, в першу чергу, батьки. Саме їхні страхи, стереотипи, ставлення до ситуації будуть впливати на свідогляд дитини. У жодному випадку не використовуйте таких слів як "пожиттєво", "до кінця життя", "це з тобою назавжди»… Це звучить як вирок, а відчуття приреченості ще нікого не робило щасливим.
Не створюйте ситуацію таємниці, майте просте і чесне пояснення для дитини. Кожна таємниця породжує тривожність. Не говоріть таких фраз, як: "я сказала треба, значить треба", "я тут мама - роби так, як я сказала", "ти ще маленька (маленький), виростеш - тоді все зрозумієш".
У дошкільному віці діти багато речей сприймають як належне, але треба бути готовими до їхніх запитань по типу: «Чого іншим діткам не треба пити такі ліки (чи вітамінки), а мені треба?».
Коли дитина має відповіді на свої запитання, в неї відпадає необхідність заповнювати ці пробіли страшними фантазіями.
Якщо ми говоримо про молодший підлітковий та підлітковий вік, то алгоритм дій точно такий самий, просто треба набагато більше терпіння і прийняття зі сторони дорослих. Тому що можливі вибухи гніву і шквал негативізму, з яким дорослі мають рахуватися і давати місце для таких речей.
Якщо дитина відмовляється приймати ліки, не примушуйте її силою, поговоріть, спробуйте почути причини та спростувати почуте. Коли зустрінетесь з агресією, не реагуйте агресією у відповідь, скажіть, що розумієте її (його) почуття і, що відчувати їх - нормально".