handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

"Я офіційно працювала, однак через війну втратила роботу. Найгірше - з’явилося захворювання на туберкульоз. А в мене кредит…", - клієнтка

«Я офіційно працювала, однак через війну втратила роботу. Найгірше - з’явилося захворювання на туберкульоз. А в мене кредит… Навіть не знаю, як сплачувати за кредитом…», - таке звернення надіслала клієнтка Марина (ім’я змінено).
 Аналізує звернення юрист проєкту «100% життя та якісних послуг на Кіровоградщині» (за підтримки Глобального фонду) Арсен Арутюнян.
 У зв’язку з відсутністю доходів у клієнтки, спочатку було проаналізовано її кредитний договір та банківські правила. Виявилося, що клієнта була в праві звернутися до банку з проханням здійснити розстрочку чи відстрочку сплати кредиту та пов’язаних з ним платежів.
Більш того, Національний банк України у зв'язку із суттєвим погіршенням фінансового стану позичальників, які втратили роботу у період війни, у своєму відкритому листі рекомендує фінансовим установам активніше пропонувати своїм клієнтам-споживачам реструктуризацію заборгованості за споживчим кредитом або кредитні канікули.
Зазначений лист містить ряд пом’якшень умов сплати кредитів для громадян. А з іншого боку для банків встановлюється низка обмежень, зокрема, заборона збільшення процентної ставки за користування кредитом (крім встановлених кредитних договором випадків). Неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, сплата яких передбачена договором про споживчий кредит, нараховані включно з 24 лютого 2022 року за прострочення виконання за таким договором, підлягають списанню.
Насамкінець слід відзначити, що під час воєнного стану в Україні «кредитні канікули» надають можливість відтермінувати розрахунок клієнта з банком, але в жодному разі не скасувати цей борг.
Наша клієнтка Марина після подання звернення отримала відповідь від банку. В цій відповіді було вказано в тому числі на можливість відстрочити сплату за кредитом.
 Маєте питання – звертайтесь до БО «100 відсотків життя. Кропивницький» за адресою: м. Кропивницький, вул. Преображенська, 2 (Будинок побуту), офіс 610,
тел.: (0522) 24-69-04.