handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

"Я приїхав із східної частини України разом з сім’єю...", - хворий на туберкульоз

«Я приїхав із східної частини України разом з сім’єю. Ми вимушено знаходимось у притулку, бо свій дім втратили. До всього, ще з’явився туберкульоз «закритої» форми. Через це в притулку порадили виселитися. Як вчинити в цій ситуації? Чи законні дії керівника притулку?», - з такими питаннями до наших юристів звернувся клієнт Геннадій (ім’я змінено).
Коментує ситуацію юрист проєкту «100% життя та якісних послуг на Кіровоградщині» (за підтримки Глобального фонду) Арсен Арутюнян.
 «Найперше - клієнту було рекомендовано звернутися до лікуючого лікаря для отримання довідки про стан здоров’я. Така можливість гарантована статтею 285 Цивільного кодексу України. Повнолітня фізична особа має право на достовірну і повну інформацію про стан свого здоров'я, у тому числі на ознайомлення з відповідними медичними документами, що стосуються її здоров’я. В отриманій довідці про стан здоров’я містився запис: «може бути працевлаштованим… і знаходитись в колективі».
Відповідно до п.13 ч.1 ст.1 Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз» хворий на заразну форму туберкульозу - це хворий на туберкульоз, у мокротинні якого виявляються мікобактерії туберкульозу, який є джерелом інфекції для осіб, які з ним контактують. У ст.10 згаданого Закону зазначено, що хворим на заразні форми туберкульозу забезпечується госпіталізація до протитуберкульозних закладів.
 Зважаючи, що клієнт не є хворим на заразну форму туберкульозу, то він мав повне право разом із сім’єю проживати у притулку. Після надання довідки про стан здоров’я керівник притулку без сумнівів змінив свою думку і дозволив проживати Геннадію та його родині у шелтері.
 У цій ситуації доцільно згадати також про статтю 6 Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Відповідно до вказаної норми закону: «Всі особи незалежно від їх певних ознак мають рівні права і свободи, а також рівні можливості для їх реалізації. Форми дискримінації з боку державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, юридичних осіб публічного та приватного права, а також фізичних осіб, забороняються».
 У черговий раз наголошуємо, що за свої права треба боротися. Сам Тарас Шевченко писав «Борітеся – поборете!».
Маєте питання – звертайтесь до БО «100 відсотків життя. Кропивницький» за адресою: м Кропивницький, вул. Преображенська, 2 (Будинок побуту), офіс 610,
тел.: (0522) 24-69-04.