handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Туберкульоз виявили у тяжкій формі

Вчасно виявити хворобу – це значить врятувати людину і зупинити поширення захворюваності.
Цього висновку ми доходимо щоразу, коли під соціальний супровід у БО «100 відсотків життя. Кропивницький» потрапляють хворі на туберкульоз.
Ми не знаємо скількох людей ще міг інфікувати 35-ти річний Кирило, якби рідні не доставили його в лікарню. І чи взагалі він би жив, адже симптоми вже сигналізували про летальні наслідки.
У Кирила виявили туберкульоз у тяжкій формі. Терміново направили в Лісову поляну (нині – Лікувально-діагностичний комплекс 2) і розпочали лікування. Три довгі місяці боролися за його життя здавалися безкінечними.
Паралельно лікарі обстежили тих, з ким контактував чоловік. Результати не порадували, адже хворобу отримали двоє діток сестер чоловіка. Дівчаткам зробили додаткові обстеження, які оплатили в рамках проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», який впроваджується РАТН, а також «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом. Власне, завдяки цьому обстеженню у дітей підтвердився туберкульоз. Вони вчасно розпочали лікування. Сім’ї перебувають під соціальним супроводом соціальної працівниці Ольги Потапенко в БО «100 відсотків життя. Кропивницький».
За цей період, на щастя, Кирило вискочив з лікарні, став безпечним для суспільства, адже не виділяє паличку Коха. Зараз його виписали на амбулаторне лікування. Він перебуває під соціальним супроводом, щодня приходить у лікарню за місцем проживання і отримує протитуберкульозні препарати.