handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

"Кожен день наближає мене до завершення лікування", - хвора на туберкульоз

50-річна кропивничанка Тетяна Семенівна майже рік лікує туберкульоз. Каже, що кожен день наближає її до завершення лікування. Майже так, як кожен день наближає перемогу нашої країни над російським ворогом.
"Перші симптоми одразу змусили мене забити тривогу. Я не знала, звісно, що хворію на туберкульоз. Звернулася до сімейного лікаря, який лікував мені простудне захворювання. Однак хвороба не проходила, а почала ускладнюватися. У мене почалася задишка. Я повторно звернулася до лікаря, який нарешті дав мені направлення на повне обстеження, в тому числі і флюорографічне. Як виявилося, у легенях почала набиратися рідина. Там, в протитуберкульозному диспансері, взяли і аналіз на мокроту. А потім новина, яка шокувала, - туберкульоз. Було тяжко сприйняти цей діагноз. До того ж, лікування, яке мені призначили раніше, лише нашкодило розвитку хвороби. Майже два місяці пройшло з моменту встановлення діагнозу, а потім лікарі підібрали мені вірне лікування", - ділиться жінка.
Тетяна Семенівна спочатку лікувалася у лікарні «Лісова поляна», а потім, коли не виділяла паличку Коха, продовжила приймати протитуберкульозні препарати вдома. Значну підтримку в цей період вона отримала від благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький».
 "Я почав здійснювати соціальний супровід Тетяни, коли вона лежала в лікарні. Жінка дуже відповідально поставилася до свого лікування, адже вдома у неї була донька і внучка, яким вона не бажала зла. Я також допомагав жінці оформлювати групу інвалідності, збирав необхідні довідки. Зараз вона почувається краще, адже пройшов майже рік, як я морально її підтримую, як вона п’є таблетки і дотримується рекомендацій лікаря", - розповідає Максим Горюнов - соціальний працівник проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» (що підтримано Глобальним фондом).
 Тетяні Семенівні залишилося ще не багато до перемоги над хворобою. Віримо, що й перемога України вже близько