handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Хворий на туберкульоз: «Ми потрапили під обстріл… Ліки закінчилися…»

Він поїхав рятувати родичів, які кілька тижнів сиділи в укритті, а над головами свистіли кулі… Натомість сам потрапив під обстріл…

Олег перебуває під соціальним супроводом БО «100 відсотків життя. Кропивницький». Він лікує туберкульоз, вправно отримуючи лікування. Паличку Коха не виділяє, тож безпечний для суспільства.

Одного воєнного дня чоловіку зателефонували родичі із Харкова і сказали, що вже кілька днів сидять в укритті, що бояться вийти з дитиною за продуктами харчування, що замерзли, що їм страшно… Тоді Олег прийняв рішення, що буде забирати рідних до себе, на Кіровоградщину.

- Я гадав, що їду на кілька днів. Прорахував усе. Взяв кілька протитуберкульозних препаратів, яких мені мало вистачити на кілька днів. Щойно виїхавши, ми потрапили під сильний обстріл. І змушені були ховатися… Так ще кілька днів стали безкінечно довгими. Мої ліки закінчилися… Я вже і не думав про лікування. Думки були інші: чи виживимо ми…, - розповідає історію Олег.

На щастя, настав момент, коли Олег з рідними зуміли «проскочити». Чоловік привіз рідних у Кропивницький. Вони стали в чергу для оформлення документів на внутрішньо переміщених осіб. Проте сам чоловік повернувся в село і забув про лікування. Зізнається, думав про гірше, лікування відклав на потім.

- Я здійснювала соціальний супровід Олега. Через відео-ДОТ супровід здійснювала контроль за прийомом лікування. Та потім він не виходив на зв'язок, я не могла знати, де він, що сталося. Задіяла всіх кого можна, але безрезультатно. Та потім я дізналася, що мій клієнт рятував родичів, був в укритті з розрядженим телефоном. А потім він просто не бачив сенсу у продовженні лікування… Та ми знайшли потрібні слова і важелі впливу. Олег прийшов до нас на консультацію. Ми довго спілкувалися, що в нього є підтримка наша і благодійної організації, що важливо вилікувати туберкульоз. Що ми не відмовляємося від нього, що хочемо з ним взаємодіяти, що він має соціальні гарантії, які є підґрунтям для його благополучного життя. Мені вдалося йому це пояснити, досягнути взаєморозуміння. Наразі Олег відновив лікування туберкульозу. Зараз він продовжує  прийом протитуберкульозних препаратів, - розповідає Валентина Алєксєєнко - лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом. 

Туберкульоз в Олега міг прогресувати далі, він міг знову виділяти паличку Коха і заражати людей. Та соціальна працівниця вчасно відреагувала, знайшла потрібні слова і повернула хворого до лікування. Тепер вона щодня контролює прийом препаратів і вже за кілька місяців скаже, що Олег успішно завершив лікування.