handy anzapfen anwendung apps to track iphone by number without permission snapchat emojis ändern hook up sites in Midstream South Africa free speed dating in Heidelberg South Africa online partnersuche gay Carouge Schweiz how to put a gps track on a cell LG V50 сайт знакомств tegos ru

Хто може вивезти дитину за кордон під час війни ?

«Моїй дитині 8 років. Плануємо виїхати за кордон. Як зробити це згідно з законодавством?», - з цим питанням до нас звернулася клієнтка.
Консультує Тетяна Ковальова - юристка проєкту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», що реалізує БО «100 відсотків життя. Кропивницький».
Хто може вивезти дитину за кордон під час війни?
Правила перетину кордону для дітей віком до 16 років:
Дитину може супроводжувати один із батьків, бабуся, дідусь, повнолітній брат, сестра, мачуха, вітчим або інша уповноважена батьками особа.
Документи, що підтверджують сімейні зв’язки (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо)
Нотаріально посвідчена згода одного з батьків на виїзд дитини за кордон у випадку виїзду в супроводі особи, яка не є одним із її батьків.
Неповнолітній може перетнути кордон самостійно з 16 років. За наявності біометричного закордонного паспорта громадянина України чи небіометричного закордонного паспорта громадянина України чи внутрішнього паспорта у вигляді пластикової картки. Дозвіл батьків не потрібен.
За правовою допомогою можна звернутися до БО «100 відсотків життя. Кропивницький» за адресою: м. Кропивницький, вул. Преображенська, 2 (Будинок побуту), офіс 610, тел.: (0522) 24-69-04.